Page   Facebook
HU   RO   EN
Rezervare telefonică

+4 0723 000 242

Programe

 
• Posibilităti de excursii

Binecuvântat cu toate minunătiile naturii, Depresiunea Gheorgheni, numită si "Arcada Secuimii", înconjurată de munti de origine vulcanică, se află în estul Transilvaniei. Granitele depresiunii Gheorgheni o reprezintă, la est muntii Giurgeului, la vest muntii Gurghiului. Altitudinea fată de nivelul Mării Negre este de aproximativ 740-820 m, cu o înclinatie spre directia de curs a Muresului. Centrul depresiunii, Gheorgheni, este înconjurat de nouă localităti (Ciumani, Joseni, Suseni, Ditrău, Borzont, Lăzarea, Chileni, Valea Strâmbă, Subcetate). Traseul principal este soseaua natională 12, care leagă Gheorgheniul de Miercurea Ciuc si de Toplita. Spre Praid, drumul de legătură este soseaua judeteană13B, care trece prin pasul Bucin (1278 m), iar spre Odorheiu Secuiesc soseaua judeteană 138, care trece prin pasul Liban (1000 m). 


Lacul Rosu:
 s-a format prin blocarea văii prin cale naturală, probabil în vara anului 1837. Pe parcursul treceri timpului, denumirea s-a schimbat de mai multe ori. Denumirea originală era de Lacul Însângerat, numele primindu-l, de la pârâul de alimentare a lacului. Legenda spune că atunci când muntele s-a prăbusit, a înghitit turma de oi, care păstea în vale, cu stăna, cu cioban cu tot, iar sângele care iesea la suprafată a colorat mult timp lacul în rosu. În opinia altora, lacul a "omorât" brazii, iar cioturile proeminente sunt ca niste cruce de lemn în mijlocul unui cimitir, parcă trăgând atentia călătorului asupra efemeritătii. 


Cheile Bicazului:
 se află în imediata continuare a Lacului Rosu, spre izvorul pârâului Bicaz. Este cea mai cunoscută, cea mai frumoasă si monumentală trecătoare a Carpatilor Orientali. Cota medie a vârfurilor din împrejurimi, este de 1300 m, cu prăpastii abrupte de 200-300 m. Cheile Bicazului are o lungime totală de 5 km. Printre plantele cele mai renumite ale zonei putem aminti floarea de colt. 


Pestera carstica Licos
Face parte din categoria pesterilor cu galerie verticală se află aproape de Vârful Licos, la o altitudine de 1650 m. Lungimea totală este de 51 m si este alcătuită din trei părti separate. Pestera are o temperatură constantă de +3C. Din cauza gradului ridicat de periculozitate, pestera este accesibilă numai cu echipament de alpinism. 

 

 

Principalele repere turistice din Gheorgheni

  • statuia Sfântului Nicolae din centrul orasului;
  • biserica reformată aflată tot în centru; construită între anii 1895-1899;
  • biserica romano-catolică de pe strada Marton Aron, a fost construită între anii 1753-1757;
  • biserica catolica armenească (1730-1734), biserica Greco-catolică, sinagoga;
  • clădirile aflate în centrul si împrejurimi, construite în stil baroc de căre armeni;
  • muzeul Tarisznyas Marton.